УЧЕСНИЦИ ОД РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО
ДОМАЌИН
Димитар Ковачевски
Претседател на Владата на Република Северна Македонија
Бујар Османи
Министер за надворешни работи
ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО
Димитар Ковачевски
Претседател на Владата на Република Северна Македонија
ДОМАЌИН
Бујар Османи
Министер за надворешни работи
Стево Пендаровски
Претседател на Република Северна Македонија
Талат Џафери
Претседател на Собранието на Република Северна Македонија
Артан Груби
Прв заменик на Претседателот на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците
Бојан Маричиќ
Заменик на Претседателот на Владата за европски прашања
Славица Грковска
Заменик на претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење
Фатмир Битиќи
Заменик на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции
Оливер Спасовски
Министер за внатрешни работи
Фатмир Бесими
Министер за финансии
Кренар Лога
Министер за правда 
Azir Aliu
Азир Алиу
Фатмире Исаки
Заменик министер за надворешни работи

Viktorija Avramovska Madikj
Deputy Minister of Justice


Hristina Odzaklieska
Deputy Minister of Environment and physical planning


Филип Тосевски
Државен секретар во МНР 
Тони Поповски
Поранешен министер за животна средина и просторно планирање
Anita Angelovska Bezhoska
Governor of the National Bank of the Republic of North Macedonia
Drita Abdiu-Halili
State Secretary & Deputy Chief Negotiator with the European Union – Secretariat for European Affairs – North Macedonia.
Branko Azeski
President of the Economic Chamber of Republic of North Macedonia
Izet Zeqiri
Rector of “Mother Teresa” University in Skopje
Марјан Ѓуровски
Вонреден професор на Факултетот за безбедност-Скопје на Факултетот за безбедност-Скопје, Универзитетот Св.Климент Охридски
Марко Тросановски
President of the Institute for Democracy Societas Civilis – Skopje
Selvije Mustafi
President of Romano Avazi
Ардита Абази Имери
Програмски координатор на Институтот за европска политика
Милева Ѓуровска
Претседател на Европското движење во Република Северна Македонија
Uranija Pirovska
Executive Director, Helsinki Committee for Human Rights
Димитар Николовски
Извршен директор на Центарот за европски стратегии ЕУРОТИНК
Семет Шабани
Главен извршен директор на Хоризонт Цивитас
Илина Мангова
Програмски директор во ИРИ
Александар Кржаловски
Извршен директор во Македонскиот центар за меѓународна соработка
Катерина Колозова
Извршен директор на ИССХ Скопје
Исмет Рамадани
Претседател на Евроатлантскиот совет на Македонија
Andi Aranitasi
Шеф на Северна Македонија, ЕБОР
Zorana Antovska
Program Assistant at Refugee Law and Migration Centre at Faculty of Law “Iustinianus Primus
Ivana Stojchevska
Center For Intercultural Dialogue