УЧЕСНИЦИ ОД РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО
ДОМАЌИН
Г-дин Димитар Ковачевски
Претседател на Владата на Република Северна Македонија
Г-дин Бујар Османи
Министер за надворешни работи
ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО
Г-дин Стево Пендаровски
Претседател на Република Северна Македонија
ORGANIZED BY
Г-дин Бујар Османи
Министер за надворешни работи
Г-дин Стево Пендаровски
Претседател на Република Северна Македонија
Г-дин Талат Џафери
Претседател на Собранието на Република Северна Македонија
Г-дин Артан Груби
Прв заменик на Претседателот на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците
Г-дин Бојан Маричиќ
Заменик на Претседателот на Владата за европски прашања
Г-дин Фатмир Битиќи
Заменик на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции
Г-дин Оливер Спасовски
Министер за внатрешни работи
Г-ѓа Славица Грковска
Заменик на претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење
Г-дин Крешник Бектеши
Министер за економија
Г-дин Насер Нуредини
Министер за животна средина и просторно планирање
Г-дин Фатмир Бесими
Министер за финансии
Г-ќа Бисера Костадиновска Стојчевска
Министер за култура
Г-дин Фестим Халили
Директор на Фондот за иновации и технолошки развој
Г-дин Амир Биљали
Заменик директор на Агенцијата за млади и спорт
Г-дин Ѓорѓи Тасев
Советник на премиерот на Северна Македонија за млади и младински политики