„ГРАДЕЊЕ НА ИДНИНАТА НА ЗАПАДНИОТ БАЛКАН ВО СОВРЕМЕНАТА ЕВРОПСКА БЕЗБЕДНОСНА АРХИТЕКТУРА“

Четврток, 16 Јуни 2022 г.

„ГРАДЕЊЕ НА ИДНИНАТА НА ЗАПАДНИОТ БАЛКАН ВО СОВРЕМЕНАТА ЕВРОПСКА БЕЗБЕДНОСНА АРХИТЕКТУРА“

Четврток, 16 Јуни 2022 г.

Пристигнување на гостите

Пристигнување на гостите

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

12:00-12:30

Средба на МНР Османи со новинарите

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

12:00-12:30

Средба на МНР Османи со новинарите

13:00-14:30

Неформален ручек

13:00-14:30

Неформален ручек

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

14:00-15:45

Сесија „Зелената агенда за Западниот Балкан: рамка за спроведување на за одржлив и климатски неутрален регион“

Повеќе

16:45 – 17:45

Сесија „Европскиот мировен проект во Западниот Балкан“

Повеќе

18:00 – 20:00

Официјална воведна сесија на високо ниво
„Што после војната во Украина?“

Повеќе

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

14:00-15:45

Сесија „Зелената агенда за Западниот Балкан: рамка за спроведување на за одржлив и климатски неутрален регион“

16:45 – 17:45

Сесија „Европскиот мировен проект во Западниот Балкан“

18:00 – 20:00

Официјална воведна сесија на високо ниво
“What after the War in Ukraine?”

20:30-22:30

Официјална вечера, која ја приредува Н.Е. Стево Пендаровски

20:30-22:30

Официјална вечера, која ја приредува Н.Е. Стево Пендаровски

Петок, 17 Јуни 2022

Петок, 17 Јуни 2022

07:30-08:45

Работен појадок –ЗБ6 и Специјални пратеници за ЗБ (САД, ОК, Германија, Австрија и ЕУ)

07:30-08:45

Работен појадок –ЗБ6 и Специјални пратеници за ЗБ (САД, ОК, Германија, Австрија и ЕУ)

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

09:30-11:00

Сесија “65 години по Договорот од Рим: Дали Европа е целосно економски обновена и интегрирана?“

Повеќе

11:30 – 13:00

Сесија „Заедничко градење на отпорна европска Безбедност“

Повеќе

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

09:30-11:00

Сесија “65 години по Договорот од Рим: Дали Европа е целосно економски обновена и интегрирана?“

11:30 – 13:00

Сесија „Заедничко градење на отпорна европска Безбедност“

13:00-14:30

Неформален ручек

13:00-14:30

Неформален ручек

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

14:30-15:30

Сесија „Западен Балкан – управување на бродот во турбулентни времиња“

Повеќе

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

14:30-15:30

Сесија „Западен Балкан – управување на бродот во турбулентни времиња“

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

15:30-16:00

Прес конференција на МНР Османи

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

15:30-16:00

Прес конференција на МНР Османи

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

16:00 – 17:30

Панел дискусија „Самит за демократија: Важноста на жените во процесот на владеење“

Повеќе

18:00 – 20:00

Панел дискусија „Идната генерација на Западниот Балкан“
Во соработка со Канцеларијата за регионална младинска соработка (RYCO)

Повеќе

ХОТЕЛ ИНЕКС ОЛГИЦА

16:00 – 17:30

Панел дискусија „Самит за демократија: Важноста на жените во процесот на владеење“

18:00 – 20:00

Панел дискусија „Идната генерација на Западниот Балкан“
Во соработка со Канцеларијата за регионална младинска соработка (RYCO)

20:30-22:00

Неформална вечера

20:30-22:00

Неформална вечера

Сабота, 18 Јуни, 2022 г.

Сабота, 18 Јуни, 2022 г.

Заминување на гостите

Заминување на гостите