RUAJE DATËN
15-16 qershor 2023
Strugë, Maqedonia e Veriut
#PFD2023

Prespa Forum Dialogue 2023 will take place on 15 and 16 June 2023 in Struga, at the splendid scenery of the Lake of Ohrid.
This year’s Forum has a special significance for the country and the region considering that on 17 June, we will mark a five-year anniversary since the signing of the Prespa Agreement between North Macedonia and Greece.
PFD2023 will be held at times marked by an unprecedented, unprovoked, and inhumane war aggression waged by Russia against Ukraine, but also during the Chairpersonship of North Macedonia with the Organization for Security and Co-operation in Europe that has assumed a profound sense of responsibility and ultimate determination to fully engage in safeguarding OSCE principles and commitments and in promoting dialogue and cooperation.
Programi i Forumit, ndër të tjerash do të përfshijë edhe diskutime mbi çështjet e ndjeshme rajonale, ato të politikës dhe sigurisë evropiane, të integrimit evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor, perspektivave për forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe marrëdhënieve të mira fqinjësore, çështjet e luftës kundër korrupsionit, etj.
Jemi të bindur se PFD2023 do të ofrojë sërish platformë për diskutim dhe do t’i bashkojë në një vend zyrtarët e lartë vendas dhe ndërkombëtarë, diplomatët dhe figurat e shquara nga komuniteti akademik dhe afarist, shoqëria civile dhe përfaqësues të organizatave rinore, të cilët do të kenë mundësi të shkëlqyer për shkëmbim të mendimeve, ideve dhe analizave mbi një gamë të gjerë temash rajonale dhe ndërkombëtare.

Ju presim në PFD2023!

Më shumë informacion do të vijojnë së shpejti në: https://www.facebook.com/PrespaForum (Facebook), @prespaforumdialogue (Instagram) dhe @PrespaForum (Twitter).