УЧЕСНИЦИ ОД РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО
ДОМАЌИН
Г-дин Стево Пендаровски
Претседател на Република Северна Македонија
Г-дин Бујар Османи
Министер за надворешни работи
ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО
Г-дин Стево Пендаровски
Претседател на Република Северна Македонија
ДОМАЌИН
Г-дин Бујар Османи
Министер за надворешни работи
Г-дин Талат Џафери
Претседател на Собранието на Република Северна Македонија
Г-дин Димитар Ковачевски
Претседател на Владата на Република Северна Македонија
Г-дин Фатмир Битиќи
Заменик на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции
Г-ѓа Славица Грковска
Заменик на претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење
Г-дин Артан Груби
Прв заменик на Претседателот на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците
Г-дин Оливер Спасовски
Министер за внатрешни работи
Г-дин Фатмир Бесими
Министер за финансии
Г-дин Бојан Маричиќ
Заменик на Претседателот на Владата за европски прашања
Г-дин Кренар Лога
Министер за правда
Г-ѓа Фатмире Исаки
Заменик министер за надворешни работи
Г-дин Филип Тосевски
Државен секретар во Министерство за надворешни работи
Г-дин Тони Поповски
Поранешен министер за животна средина и просторно планирање
Г-дин Марјан Ѓуровски
Вонреден професор на Факултетот за безбедност-Скопје на Факултетот за безбедност-Скопје, Универзитетот Св.Климент Охридски
Г-дин Марко Трошановски
Претседател на Институтот за демократија Социетас Цивилис – Скопје
Г-ѓа Ардита Абази Имери
Програмски координатор на Институтот за европска политика
Г-ѓа Милева Ѓуровска
Претседател на Европското движење во Република Северна Македонија
Г-дин Димитар Николовски
Извршен директор на Центарот за европски стратегии ЕВРОТИНК
Г-дин Самет Шабани
Главен извршен директор на Хоризон Цивитас
Г-ѓа Илина Мангова
Програмски директор во ИРИ
Г-дин Александар Кржаловски
Извршен директор во Македонскиот центар за меѓународна соработка
Г-ѓа Катерина Колозова
Извршен директор на ISSH Скопје
Г-дин Исмет Рамадани
Претседател на Евро-Атлантскиот Совет на Македонија
Г-дин Анди Аранитаси
Head of North Macedonia, EBRD