PJESËMARRËSIT E KONFIRMUAR

Sesioni ekonomik dhe i biznesit
“Rrugës drejt një rajoni më të ndërlidhur dhe më të integruar –Për çfarë bëhet fjalë? Si të arrihet deri aty?

Fjala e hapjes nga panelisti kryesor:

Z. Fatmir Bytyqi

Z. Fatmir Besimi

Kryesuesi i Sesionit:

Mr. Z. Methju A. Pallmer

Panelistë

PJESA I

Znj. Anila Denaj

Znj. Majlinda Bregu

Z. Antoni Peshev

Z. Nebi Hoxha

PJESA II

Z. Kreshnik Bekteshi

Znj. Artane Rizvanolli

Z. Emir Gjikiq

Znj. Aneta Antova Pesheva

Z. Marjan Petreski

Z. Johanes Hajdeker

Moderator

Dr. Valter Defaa

Raportues

Z. Jovan Despotovski

Sesioni i shoqërisë civile dhe i mediave “Shoqëria civile dhe mediet në proceset e integrimit rajonal dhe evropian.”

Fjala e hapjes nga Kryesuesi i Sesionit

Z. Bojan Mariçiq

Panelisti kryesor

Z. Majkëll Roth

Z. Benedeto Della Vedova

Panelistë

Z. Janis Armakollas

Z. Igor Bandoviq

Z. Kristof Bender

Z. Florian Biber

Sir Robert Kuper

Znj. Donika Emini

Znj. Simonida Kacarska

Z. Ljupco Popovski

Znj. Vesella Tcherneva

Z. Gjergji Vurmo

Moderator

Z. Dragan Nikoliq

Raportues

Z. Marko Troshanovski

Diskutim në grup
“Rruga për në BE: Çfarë të prisni kur jeni në pritje”

Panelistë kryesor:

Z. Nikolla Dimitrov

Znj. Corina Stratulat

Znj. Tanja Fajon

Znj. Eva Cvetkovska

Z. Tim Judah

Z. Edward P. Joseph

Moderator

Z. Sasho Ordanoski

Raportues

Znj. Tena Prelec

Paneli
“Gratë, Paqja dhe Siguria – një këndvështrim nga Ballkani Perëndimor”

Fjalimi i hapjes

Znj. Fatmire Isaki

Panelistë kryesor

Z. Mirosllav Jença TBC

Znj. Radmilla Shekerinska

Panelistë të diskutimit të hapur

PJESA I

Znj. Gordana Çomiq

Znj. Olta Xhaçka

Znj. Tanja Fajon

Znj. Teuta Arifi

PJESA II

Znj. Donika Gërvalla-Shvarc

Z. Marjan Gjurovski

Znj. Daniella Dimitrievska

Znj. Kalina Grivçeva-Stardellova

Moderator

Ms. Blerta Çela

Raportues

Z. Marjan Gjurovski

Sesioni i Ministrave të punëve të jashtme “Ndërtimi i besimit përmes dialogut”

Fjalimi kryesor nga Kryesuesi i Sesionit:

Z. Bujar Osmani

Panelistë

PJESA I

Z. Anže Logar

Znj. Olta Xhaçka

Z. Methju A Pallmer

Znj. Marija Pejçinoviq-Buriq

Z. Mirosllav Jença TBC

Z. Kostas Fragojanis

Znj. Uendi Morton

PJESA II

Znj. Donika Gёrvalla-Shvarc

Znj. An Linde

Z. Xhorxhe Radulloviq

Z. Gordan Gërliq-Radman

Znj. Hellga Maria Shmid

Z. Mirosllav Llajçak

Z. Alesh Shmelash

Z. Faruk Kaymakci

Reverend Mons. Mirosllav Vaçovski

Moderator

Z. Tim Judah

Raportues

Z. Kristof Bender

Panel: “Marrëveshja kornizë e Ohrit – 20 vjet më vonë”

Fjalimi kryesor

Z. Artan Grubi

Panelistë

Z. Alen Riçard

Lord Robertson of Port Ellen

Z. Alen Le Roj

Z. Ervan Fuere

Z. Daniell Server

Z. Edward P. Joseph

Moderator

Z. Albert Musliu

Raportues

Z. Edward P. Joseph


Hapje zyrtare e Konferencës “Rruga për në Prespë”

Fjalimi kryesor

Z. Zoran Zaev

Panelistë

Z. Aleksis Cipras

Z. Methju Nimic

Z. Talat Xhaferi

Z. Ali Ahmeti

Z. Filip Riker

Z. Nikolla Dimitrov

Znj. Federika Mogerini

Z. Bujar Osmani

Z. Johanes Han

Znj. Radmilla Shekerinska

Lord Robertson of Port Ellen

Z. Alen Le Roj

Moderator

Z. Borjan Jovanovski

Raportues

Z. Knut Flekenshtajn

Panel
“Çfarë mund të bëjmë për BE-në? Kontributi i Ballkanit Perëndimor në Konferencën për të ardhmen e Evropës-Zëra nga rajoni”

Panelistë

Z. Zhak Mer

Znj. Angjelina Ajhorst

Znj. Donika Emini

Znj. Tanja Fajon

Znj. Jovana Maroviç

Znj. Alba Çela

Z. Roderik Parkes

Znj. Aleksandra Tomaniq

Znj. Nexhma Xhananoviq

Moderator

Z. Zoran Neçev

Raportues

Znj. Jasna Jelishiq

Paneli
“Në kërkim të faktorëve për ndryshim: Leksionet nga kontestet afatgjata në Evropën Juglindore”

Panelistë

Z. Andi Dobrushi

Znj. Fani Karanfillova-Panovska

Z. Leonidas Makris

Z. Klodjan Seferaj

Z. Marko Troshanovski

Moderator

Z. Joanis Armakollas

Sesioni plenar në nivel të lartë “Rivendosje e sinergjisë ndërmjet BE-së dhe SH.B.A.-ve ndaj Ballkanit Perëndimor”

PJESA I

Fjalimi kryesor

Z. Stevo Pendarovski

Panelistë

Z. Millo Gjukanoviq

Z. Borut Pahor

Z. Filip Riker

Z. Johanes Han

Z. Alen Riçard

Z. Tomas E. Geret

PJESA II

Fjalimi kryesor

Z. Zoran Zaev

Znj. Ana Brnabiq

Z. Albin Kurti

Z. Edi Rama

Z. Zoran Tegeltija

Z. Zbignjev Rau

Z. Aleksandar Shallenberg

Znj. Majlinda Bregu

Moderator

Znj. Aleksandra Vuduri

Raportues

Z. Ervan Fuere

Tryezë e rrumbullakët për vetëqeverisjen lokale
“Perspektivat e bashkëpunimit ndërkufitar duke marrë parasysh projektin BE për Prespën”

Fjalimi hyrës

Z. Goran Milevski

Fjalime kryesor

Znj. Jasna Gabriq

Panelist i ftuar

Znj. Romina Kuko

Z. Nikolla Bertolini

Diskutim i hapur dhe shkëmbim pikëpamjesh me dhe ndërmjet:

Z. Zhivko Gosharevski

Z. Panajotis Pashalidis

Z. Pali Kolefski

Z. Athanasios Gramenos

Z. Gogo Vidimçe

Vërejtje përmbyllëse

Z. Zhivko Gosharevski

Moderator/Raportuesi

Z. Andreja Stojkovski

Hapja zyrtare e Forumit rinor “Zëra burimor të të rinjve për afrimin e rajonit”

Fjalime përshëndetëse

Z. Zoran Popov

Z. Metodija Stojçeski

Keynote address

Ms. Mila Carovska

Fjalimi kryesor

Znj. Evis Kushi

Znj. Daulina Osmani

Znj. Kejt Meri Bërns

Z. Dejvid Gir

Z. Arber Ademi

Z. Frank Moraviec

Moderator

Znj. Anelija Mitrova

Raportuesi

Z. Ivajlo Conev

Paneli I
“Vizioni i të rinjve për të ardhmen e rajonit të Evropës Juglindore”

Fjalimi hyrës

Z. Naumçe Mojsovski

Fjalime kryesore

Z. Albert Hani

Panelistë

Z. Butov Tobias, VTC

Znj. Petra Ballaxhiq

Z. Nikos Bakircis

Znj. Françeska Muço

Znj. Stefani Spirovska

Z. Darko Kaevski

Moderator

Z. Jasmin Valjevac

Raportuesi

Z. Marko Pankovski

Paneli II
“Rajoni im – shtëpia ime”

Fjalimi hyrës

Z. Gjorgji Tasev

Fjalimi kryesor

Znj. Anja Fortuna

Grupi punues I

Moderator

Z. Ilija Stankovski

Raportuesi

Znj. Alba Brojka

Grupi punues II

Moderator

Z. Bllazhen Malesk

Raportuesi

Znj. Ana Bampili

Grupi punues III

Moderator

Z. Emir Hasanoviq

Raportuesi

Znj. Andrea Micanovic

Paneli III “Gjeneratat në dialog – mekanizmat për ndërtimin e kulturës së bashkëpunimit rinor për shoqëritë demokratike dhe ekonomikisht progressive dhe rezistente në kohën e pas pandemisë me Kovid-19”

Fjalimi hyrës

Znj. Monika Zajkova

Fjalime kryesore

Znj. Doris Pak

Z. Erhard Busek

Panelistë

Znj. Ana Talino

Z. Konstantinos Filipidis

Z. Marko Boko

Z. Marko Gjorgjievski

Znj. Elida Koraç

Z. Filip Kullakov

Moderator

Znj. Elma Beshliq

Raportues

Marko Kostiq

Paneli përmbyllës

Vërejtjet përfundimtare

Z. Metodija Stojçeski

Moderator

Znj. Marija Krstevska