PJESËMARRËSIT E KONFIRMUAR

Slide Znj. Ana Bërnabiq
Z. Milo Gjukanoviq
Z. Albin Kurti
Slide Z. Mihaell Rot
Z. Edi Rama
Z. Zoran Tegeltija
Slide Z. Gjorgje Radulloviq
Znj. Donika Gërvalla-Shvarc
Z. Bogdan Auresku
Slide Z. Zhan Asellborn
Z. Mevlut Çavushogllu
Z. Gordan Gërliq Radman
Slide Z. Filip Tomas Riker
Znj. Artane Rizvanolli
Z. Zbignjev Rau
Slide Z. Alesh Hmellarzh
Znj. Daulina Osmani
Z. Kostas Fragogianis
Slide Znj. Marija Pejçiinoviç - Buriq
Znj. Helga Maria Shmid
Z. Johanes Han
Slide Z. Mirosllav Llajçak
Z. Methju Pallmer
Z. Tomas E. Garet
Slide Mons. Miroslav Vaçovski
Z. Reinhard Butikofer
Znj. Majlinda Bregu
Slide Z. Andreas Shider
Znj. Marion Vallsman
Znj. Anxhelina Xhulieta Franciska Ajhorst
Slide Z. Methju Nimic
Ish i dërguari special i KB për mosmarrëveshjen për emrin, Nju Jork
Z. Aleksis Cipras
Ish Kryeministri i Republikës së Greqisë
Znj. Federika Mogerini
Ish Përfaqësuese e lartë për politikë të jashtme dhe siguri të Bashkimit Evropian dhe nënkryetare e Komisionit Evropian
LISTË E PLOTË

Slide Z. Milo Gjukanoviq
Znj. Ana Bërnabiq
Slide Z. Albin Kurti
Mr. Edi Rama
Slide Z. Mihaell Rot
Z. Zoran Tegeltija
Slide Znj. Donika Gërvalla-Shvarc
Z. Bogdan Auresku
Slide Z. Gjorgje Radulloviq
Z. Gordan Gërliq Radman
Slide Z. Mevlut Çavushogllu
Z. Zhan Asellborn
Slide Z. Zbignjev Rau
Znj. Artane Rizvanolli
Slide Z. Filip Tomas Riker
Z. Kostas Fragogianis
Slide Z. Alesh Hmellarzh
Znj. Daulina Osmani
Slide Znj. Marija Pejçiinoviç - Buriq
Z. Johanes Han
Slide Z. Tomas E. Garet
Znj. Helga Maria Shmid
Slide Z. Methju Pallmer
Z. Mirosllav Llajçak
Slide Znj. Majlinda Bregu
Mons. Miroslav Vaçovski
Slide Z. Reinhard Butikofer
Z. Andreas Shider
Slide Znj. Marion Vallsman
Znj. Anxhelina Xhulieta Franciska Ajhorst
Slide Z. Aleksis Cipras
Z. Methju Nimic
Slide Znj. Federika Mogerini
LISTË E PLOTË

PËR FPD

Forumi i Prespës për Dialog (FPD) është platformë e krijuar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut për  t’u mundësuar  vendeve, udhëheqësve, organizatave dhe qytetarëve të ndërtojnë marrëdhënie afatgjata dhe t’i forcojnë partneritetet.

Në bazë të rezultateve dhe përvojave që kontribuuan që Maqedonia e Veriut të zhvillohet në një shtet modern, demokratik dhe multietnik bazuar mbi vlerat evropiane, FPD ka për qëllim frymëzimin dhe promovimin   e marrëdhënie të fqinjësisë së mirë dhe të bashkëpunimit. Platforma është konceptuar si vend për të shkëmbyer pikëpamje dhe ide mbi zgjidhjet e mundshme për çështje të hapura bilaterale, duke ndihmuar qeveritë, institucionet dhe shoqërinë civile, duke përfshirë të rinjtë, për të zbatuar me përpikëri frymën dhe dispozitat e marrëveshjeve bilaterale dhe rajonale të nënshkruara .

Pjesëmarrësit e FPD-së do të kenë mundësi unike që me diskutimet, vlerësimet dhe propozimet e tyre,  të vënë vulë personale në forcimin e stabilitetit të rajonit të Ballkanit Perëndimor, për të pasuruar bashkëpunimin rajonal dhe për të projektuar një imazh pozitiv të rajonit brenda integrimit të tij europian dhe kontekstit ndërkombëtar.

Për më shumë informacione klikoni këtu.

Slide