ЗАПАДЕН БАЛКАН: ДЕЛОТ ШТО НЕДОСТИГА ЗА ЕВРОПА ДА БИДЕ ЦЕЛОСНА

1 јули 2021 (четврток)

Економска и бизнис сесија
„На патот до подобро поврзан и интегриран регион – Кој е ризикот? Како да стигнеме таму?”

ДЕЛ I

ДЕЛ II

Сесија на министрите за надворешни работи „Градење на доверба преку дијалог “

ДЕЛ I

ДЕЛ II

Сесија за граѓанско општество и медиуми
„Граѓанското општество и медиумите во процесите за регионална и европска интеграција“

Групна дискусија
„Патот до ЕУ: Што да очекувате кога сте во исчекување“

Панел: Охридски рамковен договор – 20 години

Официјално отворање на конференцијата „Патот до Преспа“

Прес-конференција MFA Бујар Османи

2 јули 2021 г. (петок)

Панел
„Што можеме да сториме за ЕУ? Придонес на Западниот Балкан кон Конференцијата за иднината на Европа – CoFoE – Гласови од регионот

Пленарна сесија на високо ниво
„Ресетирање на синергијата меѓу ЕУ и САД кон Западниот Балкан“

ДЕЛ I

ДЕЛ II

Заедничка прес-конференција на премиерот, Зоран Заев и вршителот на должност помошник државен секретар за Европа и Евроазиски прашања на САД, Филип Рикер

„ГЛАСОТ НА МЛАДИТЕ ДОМА ГО ОБЕДИНУВА РЕГИОНОТ“

1 јули 2021 г. (четврток)