📣 #PFD2023

📍Struga, Lake Ohrid will be the hub of diplomacy this June!

📅 Save the date: 1️⃣5️⃣➖1️⃣6️⃣.0️⃣6️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣

↪️ More information will follow soon https://pfd.mk/

👉Through continued strengthening of the regional cooperation, as well as by upholding the strategic partnerships, we can actively contribute to the overall European security architecture.

#PFD2022

We thank #MarijaKrstevska, #VladimirGjorgjeski, #DitjonFetahu, #MiroslavTsekov, @GjokajAna & #ZeljkoDzukic for sharing their views #PFD #PFD2022

Load More

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

PËR FPD

Forumi i Prespës për Dialog (FPD) është platformë e krijuar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut për t’u mundësuar vendeve, udhëheqësve, organizatave dhe qytetarëve të ndërtojnë marrëdhënie afatgjata dhe t’i forcojnë partneritetet.

Në bazë të rezultateve dhe përvojave që kontribuuan që Maqedonia e Veriut të zhvillohet në një shtet modern, demokratik dhe multietnik bazuar mbi vlerat evropiane, FPD ka për qëllim frymëzimin dhe promovimin e marrëdhënie të fqinjësisë së mirë dhe të bashkëpunimit. Platforma është konceptuar si vend për të shkëmbyer pikëpamje dhe ide mbi zgjidhjet e mundshme për çështje të hapura bilaterale, duke ndihmuar qeveritë, institucionet dhe shoqërinë civile, duke përfshirë të rinjtë, për të zbatuar me përpikëri frymën dhe dispozitat e marrëveshjeve bilaterale dhe rajonale të nënshkruara .

Pjesëmarrësit e FPD-së do të kenë mundësi unike që me diskutimet, vlerësimet dhe propozimet e tyre, të vënë vulë personale në forcimin e stabilitetit të rajonit të Ballkanit Perëndimor, për të pasuruar bashkëpunimin rajonal dhe për të projektuar një imazh pozitiv të rajonit brenda integrimit të tij europian dhe kontekstit ndërkombëtar.