ПОТВРДЕНИ УЧЕСНИЦИ

Slide Г-ѓа Ана Брнабиќ
Г-дин. Мило Ѓукановиќ
Г-дин Албин Курти
Slide Г-дин. Михаел Рот
Г-дин. Еди Рама
Г-дин. Зоран Тегелтија
Slide Г-дин Ѓорѓе Радуловиќ
Г-ѓа Доника Гервала-Шварц
Г-дин. Богдан Ауреску
Slide Г-дин Мевлут Чавушоглу
Г-дин. Жан Аселборн
Г-дин. Горан Грлиќ Радман
Slide Г-дин Филип Томас Рикер
Г-ѓа Артане Ризваноли
Г-дин. Збигњев Рау
Slide Г-дин. Алеш Хмеларж
Г-ѓа. Даулина Османи
Г-дин Костас Фрагогианис
Slide Г-ѓа Марија Пејчинович-Буриќ
Г-ѓа Хелга Мариа Шмид
Г-дин Јоханес Хан
Slide Г-дин Мирослав Лајчак
Г-дин. Метју Палмер
Г-дин. Томас Е. Гарет
Slide Г-дин. Реинхард Бутикофер
Монс. Мирослав Вачовски
Г-ѓа Мајлинда Брегу
Slide Г-ѓа Анџелина Џулиета Франциска Ајхорст
Г-ѓа Марион Валсман
Г-дин. Андреас Шидер
Slide Г-ѓа Федерика Могерини
Поранешен висок претставник за надворешна политика и безбедност на Европската Унија и потпретседател на Европска комисија
Г-дин Метју Нимиц
Поранешен специјален претставник на ОН за спорот со името, Њујорк
Г-дин Алексис Ципрас
Поранешен Премиер на Република Грција
ЦЕЛОСНА ЛИСТА

Slide Г-дин. Мило Ѓукановиќ
Г-ѓа Ана Брнабиќ
Slide Г-дин Албин Курти
Г-дин. Еди Рама
Slide Г-дин. Зоран Тегелтија
Г-дин. Михаел Рот
Slide Г-дин. Богдан Ауреску
Г-ѓа Доника Гервала-Шварц
Slide Г-дин. Горан Грлиќ Радман
Г-дин Ѓорѓе Радуловиќ
Slide Г-дин Мевлут Чавушоглу
Г-дин. Жан Аселборн
Slide Г-дин. Збигњев Рау
Г-ѓа Артане Ризваноли
Slide Г-дин Филип Томас Рикер
Г-дин Костас Фрагогианис
Slide Г-дин. Алеш Хмеларж
Г-ѓа. Даулина Османи
Slide Г-ѓа Марија Пејчинович-Буриќ
Г-дин Јоханес Хан
Slide Г-дин. Томас Е. Гарет
Г-ѓа Хелга Мариа Шмид
Slide Г-дин Мирослав Лајчак
Г-дин. Метју Палмер
Slide Г-ѓа Мајлинда Брегу
Монс. Мирослав Вачовски
Slide Г-дин. Реинхард Бутикофер
Г-дин. Андреас Шидер
Slide Г-ѓа Марион Валсман
Г-ѓа Анџелина Џулиета Франциска Ајхорст
Slide Г-дин Метју Нимиц
Г-дин Алексис Ципрас
Slide Г-ѓа Федерика Могерини
ЦЕЛОСНА ЛИСТА

ЗА ПФД

Преспа Форум за Дијалог (ПФД) е платформа креирана од Владата на Република Северна Македонија со цел да им овозможи на земјите, лидерите, организациите и граѓаните да градат долгорочни односи и да ги зајакнуваат партнерствата.

Врз основа на резултатите и искуствата што придонесоа Северна Македонија да се развие во модерна, демократска и мултиетничка држава заснована врз европски вредности, ПФД има за цел да инспирира и промовира добрососедски односи и соработка. Платформата е замислена како место за размена на ставови и идеи за можни решенија на отворени билатерални прашања, со што би им се помогнало на владите, институциите и граѓанскиот сектор, вклучувајќи ги и младите, за доследно спроведување на духот и одредбите од потпишаните билатерални и регионални договори.

Учесниците на ПФД ќе имаат единствена можност со своите дискусии, проценки и предлози да стават личен печат за зајакнување на стабилноста на регионот на Западен Балкан,  за збогатување на регионалната соработка и за испраќање позитивна слика за регионот во рамки на неговата европска интеграција и  меѓународен контекст.

За повеќе информации кликнете тука.

Slide